OR6 / ZONDAG 30 JANUARI 11:00 u / Wo höbbe veer 't euver


Deze zondag schuiven bij HELGA JANSSEN weer diverse gasten aan in ons programma 'Wo höbbe veer 't euver'.

JACK GERAEDS, voorzitter heemkundevereniging Roerstreek, en MAURICE HEEMELS, voorzitter van de Stichting Kerkberg, komen vertellen over de gemeentelijke monumentenlijst die pas is opgeschoond. Heeft het indienen van hun zienswijzen invloed gehad op de nieuwe vastgestelde lijst?

De Sint Andreaskerk in Melick krijgt een nieuwe bestemming, er komt een kapel en 18 woningen. RAYMOND SMOLENAERS, projectleider van de Thalliagroep, en ROBERT BEELEN, de architect van het plan dat donderdag op de gemeenteraadsagenda staat , nemen ons mee hoe het plan tot stand is gekomen.

FREEK NOTEN vroeg  PASTOOR L´ORTIJE om een reactie, hoe kijkt hij tegen deze plannen aan?

JOS CLOUT is initiator van de kinderwijkraad Roerdalen. Wie zitten er in de kinderwijkraad en wat leren de kinderen in de raad? ROMAISA SALEM, oud lid van de kinderwijkraad in Roermond, heeft 3 jaar in de raad gezeten en deelt haar ervaringen.

Welke mogelijke toekomstige plannen wil de gemeente veiligstellen langs de A73? Waarom en hoe? Aanstaande donderdag beslist de raad of de gemeente de regie houdt in het gebied door in te stemmen met het vestigen van de Wet voorkeursrecht. Te gast wethouder JAN SMITS.

FREEK NOTEN sprak met PETRA THEUNISSEN van het comité `Behoud Linnerveld´ en de politieke partijen krijgen het woord in Politiek in 1 Minuuut.

LA BAMBA viert dit jaar `2 x 11 jaor ´, een muzikaal overzicht van alle hoogtepunten.

12.00 uur / FREEK NOTEN sprak uitgebreid met PETRA THEUNISSEN van het comité `Behoud Linnerveld´. Na WHVTE kunt het volledige gesprek zien.

12:10 uur / Het Kaokpuntj.

12.20uur / Wied es de windj.

REAGEREN?

Het team van OR6 wenst je veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzendingen of zelf eens te gast zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZIGGO KANAAL 41

Ons programma is te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 en live te volgen via onze website OR6.nl en Facebook. De uitzending is op een later tijdstip terug te kijken op onze website www.OR6.nl

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

OR6 / zondag 6 februari 2022 / 11.00 uur / Wo höbb...
OR6 / zondag 23 januari 2022 / 11.00 uur / Wo höbb...