OR6 / zondag 6 februari 2022 / 11.00 uur / Wo höbbe veer ´t euver

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Op woensdag 16 maart mogen de meesten van ons weer het rode potloodje gebruiken in het stemhokje. Om die reden ontvangt JAN RAMAKERS vandaag enkele gasten, die dit thema op hun eigen wijze kunnen inkleuren.

Als eerste ontvangt hij burgemeester MONIQUE DE BOER-BEERTA. Met haar praat hij over de procedure, de stemhokjes, de stemlijsten, kortom alles wat er zoal komt kijken bij het houden van verkiezingen in de gemeente. Ook het verkiezingsdebat van 13 maart (dat traditioneel door OR6 wordt georganiseerd) en de uitslagenavond op 16 maart komen aan bod.

Ter voorbereiding op de verkiezingen, vooral handig als je nog niet zo goed weet op welke partij je wilt stemmen, heeft OR6 de vijf partijen gevraagd zichzelf in een kort filmpje voor te stellen. Wie zijn ze, hoe ziet hun programma eruit, en waarom moeten mensen juist op hen stemmen? We laten alle filmpjes vandaag zien.

Als tweede gast verwelkomen we MICHELLE KOX-STOFFELS. Sommige kijkers kennen haar misschien nog als Michelle Hangx, jaren geleden (namens Aktief Berg) gemeenteraadslid in Roerdalen. Met haar kijkt Jan terug op vroegere verkiezingen, waarbij heikele thema's (zoals de beruchte randweg) zeker aangestipt zullen worden. Speciaal hiervoor heeft Jan oude fragmenten uit het archief van OR6 gezocht (en gevonden).

Altijd al een nieuw recept van kalfstong willen hebben? Kijk dan naar weer een nieuwe aflevering van het 'KAOKPUNTJ', met Carin Smeets en Mia Severens-Janssen.

In 'WIED ES DE WINDJ´ word je verrast met bijdragen van Nomi Stern, W-Dreej en Don Kiesjot.

Je ziet het al: weer een uitzending met voor ieder wat wils. Het team van OR6 wenst je veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzendingen of zelf eens te gast zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze programma´s zijn te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 en live te volgen via onze website OR6.nl en Facebookpagina. De uitzending is op een later tijdstip terug te kijken op onze website www.or6.nl.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

OR6 / zondag 13 februari 2022 / 11.00 uur / Wo höb...
OR6 / ZONDAG 30 JANUARI 11:00 u / Wo höbbe veer...