WHVTE | AFL 77 | Zondag 18 september 2022


Deze zondag schuiven bij HELGA JANSSEN weer diverse gasten aan in ons programma 'Wo höbbe veer 't euver'.

Nationaal Park De Meinweg ondergaat een transitie. De ambitie is het park, dat nu 1800 hectare groot is, met duizenden hectares uit te breiden, grofweg van Venlo tot aan Nieuwstand ten oosten van de Maas.In het nieuwe gebied moet minimaal 5.000 hectare natuur komen. JAN OOSTERMAN, kwartiermaker van Nationaal Park De Meinweg in Transitie, weet de laatste stand van zaken.

Donderdag 29 september beslist de raad over het raadsvoorstel `Onderzoekslocaties en strategiebepaling windenergie´. Een raadsvoorstel dat op dit moment voor de nodige onrust zorgt in onze gemeente.

LAURENS BIJL, programmamanager van onze gemeente, legt de inhoud van het raadsvoorstel uit en WETHOUDER WESTHELLE licht de plannen toe.

Met name in Montfort is er veel onrust ontstaan over de mogelijke komst van windturbines in het buitengebied aan de grens met Echt-Susteren. Een aantal inwoners heeft de stuurgroep Doordachter Duurzaam opgericht, ook zij komen aan het woord in deze uitzending. FREEK NOTEN sprak met FEDOR COENEN over de zorgen onder de inwoners van Montfort en JUDITH GOOSSENS en HUGO VERZELLENBERG zijn namens de stuurgroep aanwezig in de studio.

De FRACTIEVOORZITTERS zullen in P1M de vraag beantwoorden: Om aan de opdracht van de overheid te voldoen, de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te beperken en in 2050 bijna geen uitstoot meer te hebben, moeten er in Roerdalen windmolens komen. Waar moeten volgens uw partij die windmolens komen? En waarom op die locatie?

EFFE D'R OET is de nieuwe activiteitenkalender van omroep OR6. Wekelijks tonen we u enkele bijzondere activiteiten die in de Roerstreek plaatsvinden. Ditmaal o.a. het optreden van WILLEKE SIMONS in de Beuk, de KERMIS in Posterholt en het `FESTIVAL INNE ZANDJ´ georganiseerd door Jong Nederland uit Sint Odiliënberg.

Na WHVTE kunt u kijken naar een nieuwe aflevering van Wied es de windj.

U ziet, wederom volop actualiteit én politiek in deze uitzending die om 11 uur begint. U kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wilt u reageren op de uitzending, heeft u tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma wordt herhaald op zo - ma - di om 11 - 13 - 15 - 18 en 21 uur.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 78 | Zondag 25 septem...
WHVTE | AFL 76 | Zondag 11 september 2022