WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 78 | Zondag 25 september 2022

Vandaag is DORIEN VAN MEEL jullie gastvrouw. Zij ontvangt verschillende gasten, waarmee ze uitlopende onderwerpen bespreekt.

Allereerst ontvangt ze JO HAENEN, hij is voorzitter van de adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Roerdalen. Deze adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies over het beleid en de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en de Participatiewet (Pw). Met Jo praat Dorien over de ontwikkelingen en de nieuwe taken van deze adviesraad.

Vervolgens krijgt Dorien drie gasten aan tafel. ILSE MEELBERGHS, JANNEKE POSTULART en STIENKE POSTULART. Zij hebben één thema gemeenschappelijk: duurzaamheid. Met Ilse en Janneke gaat het over de Groene Transformator. Onderdeel van het nieuwe Duurzaamheidscentrum in Roermond. Dit moet dé plek worden waar mensen worden geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid binnen hun eigen leven, hun werk bij een organisatie/instelling/bedrijf of middels een burgerinitiatief. Zie ook https://www.roerom.org/home

Janneke en Stienke weten alles over de Omwentelaars, een beweging voor iedereen die zich inzet en/of wil werken aan een mooiere, groenere en duurzamere toekomst. Kijk ook op https://deomwentelaars.nl/

Ook de Herkenbosscher Revue komt langs, in de persoon van PETER THISSEN en PIERRE TILMANS. De revue vindt plaats op 28 en 29 oktober. Kijk ook op https://hirkebosjerrevue.nl/

Tot slot besteedt Dorien aandacht aan de Beleefweek, die vindt plaats tussen 21 september en 2 oktober. Ook in Roerdalen! JOYCE HENDRIKS-DIRKX is in de studio om daar meer over te vertellen. Kijk ook op https://www.beleefweeklimburg.eu/

EFFE D'R OET is de nieuwe activiteitenkalender van omroep OR6. Wekelijks geven we een overzicht van bijzondere activiteiten die in de Roerstreek plaatsvinden. Met deze keer o.a. aandacht voor de kermisactiviteiten in Posterholt.

Na WHVTE kun je kijken naar een nieuwe aflevering van Wied es de windj.

Alweer een gevarieerde uitzending, die om 11.00 uur begint. Onze programma's zijn te bekijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma wordt herhaald op zo - ma - di om 11 - 13 - 15 - 18 en 21 uur.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Wo höbbe veer 't euver | Afl. 79 | zondag 09 oktob...
WHVTE | AFL 77 | Zondag 18 september 2022