WO HÖBBE VEER ’T EUVER | Afl. 82 | THEMA DEMENTIE

 Aflevering 82 van WHVTE wordt een bijzondere. Het thema van deze uitzending is nl. Dementie. 1 op de 5 mensen in Nederland krijgt ermee te maken. En de verwachting is dat dit aantal nog toeneemt. Chris Trines gaat over het onderwerp in gesprek met diverse (ervaring)deskundigen maar biedt ook de mogelijkheid voor persoonlijke verhalen.

Zo is er het bijzonder persoonlijke verhaal van burgemeester MONIQUE DE BOER-BEERTA over haar ouders dat ze vertelde tijdens de opening van het Alzheimercafé. En ze was blij dat ze dit verhaal eens kon vertellen met lotgenoten, het was een hele opluchting.

Met MIRIAM VAN MIERLO-DUCKERS en RIEKY VAN DER HEIJDEN praten we over het Alzheimercafé. Voor wie is het bedoeld, wanner en waar is het café. Wat mogen bezoekers verwachten. Vragen waar u uiteraard een antwoord op krijgt.

Casemanager Hulp bij dementie BJÖRN MAESSEN vertelt wat dementie en wat Alzheimer is. Hij vertelt over de symptomen en op welke wijze de casemanagers mensen met dementie en hun omgeving tot steun kunnen zijn.

MATH CRAENMEHR die we wellicht nog kennen als helft van het duo UM & UM, is tevens initiatiefnemer van de STICHTING ERATO.Hij vertelt over deze stichting die muziek naar oa. verzorgingshuizen brengt. Math treedt tweemaal live op tijdens het programma met twee passende liedjes.

MARJO VAN DE VENNE van de zorggroep komt met twee deelnemers van het initiatief BEWEGEN BIJ GEHEUGENPROBLEMEN vertellen over dit initiatief. Iedere woensdag is er een beweegmorgen tussen 09:45 en 10:45 uur in de Roerparel in St. Odiliënberg. MART NIESSEN en HANS ROEMEN komen vertellen wat het meedoen aan deze ochtend met hen doet en voor hen betekend.

Muziek is er ook van het duo MIEKE en PETRA (Crins) die vrijwel wekelijks optreden oa. voor mensen in verzorgingscentra. Wij tonen de clip van hun nieuwe liedje 'AS ICH ALLES WAAT ICH WEIT'.

En tot slot zijn in het programma AGNES STIJNEN en LUCRETIA VERWEIJ te gast. Zij verzorgen de voorstelling DENK-BEELD dementie. Vanuit hun ervaringen brengen ze alledaagse momenten op vaak humoristische wijze in beeld. Door de benefietvoorstellingen van SJTANK-OP afgelopen oktober in Herkenbosch, is er geld ingezameld waardoor meer voorstellingen verzorgd kunnen worden.

Natuurlijk ontbreken ook de activiteitenrubriek EFFE DR OET en het METEOROERSTREEK weer niet in deze uitzending.

We brengen tijdens de uitzending meermaals adressen in beeld voor meer informatie.

Maar omdat dat misschien te snel gaat, hierbij de info-adressen:

Alzheimercafé Roerdalen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alzhemeimer Nederland:
www.alzheimer-nederland.nl

Hulp bij dementie Midden Limburg:
www.hulpbijdementie.nl/middenlimburg

Stichting Erato:
www.stichtingerato.nl

Bewegen met geheugenproblemen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Denk-Beeld Dementie:
Agnes Stijnen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook deze aflevering van WHVTE is zondag 30 oktober weer te bekijken vanaf 11 uur. Met herhalingen om 15 / 18 en 21 uur. Ook op maandag en dinsdag. Kijken kan via de FB pagina van OR6 of de internetpagina www.OR6.nl en via ZIGGO kanaal 41 en/of KPN - XS4ALL kanaal 1507.

Reageren op de uitzending(en) kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien van activiteiten voor EFFE DR OET kan via hetzelfde mailadres. Graag minimaal 3 weken voor de gewenste uitzendzondag.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 83 | Zondag 6 novembe...
Wo höbbe veer ´t euver | AFL 81 | Zondag 23 oktobe...