WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 91 | Zondag 12 februari 2023 | 11.00u

Te mogen regeren in eigen dorp met vastelaovend is van vele vastelaovends-liefhebbers een stille, grote wens. 4 Oud-prinsen vertellen vandaag hoe zij terugkijken op hun regeerperiode. PRINS SANNY l van de Biemösje, PRINS PIERRE l van de Beerbok, PRINS THEI lll van de Markoef en PRINS JO lll van de Berggeite. De presenteertafel wordt voor even de stamtafel van de Roerdaler vasteloavend.

Op `het stikstofkaartje´ van Nederland dat juni 2022 gepresenteerd werd door de beide ministers van Stikstof en Landbouw kleurde een groot gebied in Roerdalen donkerrood!Opdracht: de stikstofuitstoot met 70% reduceren.

We zijn nu een zo´n half jaar verder. 3 Agrariërs in onze gemeente hebben, eind vorig jaar, gebruikt gemaakt van de regeling om zich door de overheid uit te laten kopen.PEET WOLFHAGEN en ROB HILKENS zijn te gast.

HERMAN NIJSKENS, lid Provinciale Staten, zal de impact en de gevolgen voor onze gemeente toelichten.

Onder de inwoners van Herkenbosch is veel onrust ontstaan over de mogelijke locaties van de tijdelijke woningen. Er is een petitie gestart, spandoeken zijn opgehangen. ROLAND SLANGEN, wethouder van onze gemeente, licht toe hoe de locaties gekozen zijn en de verdere procedure loopt.

Hieraan gekoppeld een nieuwe aflevering van P1M. We vroegen alle fractievoorzitters de volgende vraag te beantwoorden: Hoe denkt u als volksvertegenwoordiger begrip te kweken bij de inwoners voor de aanpak van de gemeente voor huisvesting van statushouders, Oekraïnse vluchtelingen, starters en urgente woningzoekers? Hun antwoorden ziet u zondag.

De presentatie is in handen van HELGA JANSSEN.

Wilt u `EFFE D´R OET´ en nog geen idee waarheen, kijk dan naar WHVTE, u bent dan op de hoogte van leuke activiteiten in Roerdalen.

En voor buitenactiviteiten checken wij voor u het weerbericht van Meteo Roerstreek.

Aansluitend aan dit programma kunt u kijken naar deel 3 van het programma VASTELAOVESSJPASS 2023 met ook nu weer 11 leedjes uit heden en verleden.

De uitzending begint zoals altijd om 11.00 uur. Je kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wil je reageren op de uitzending, of heb je tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: We herhalen het programma op zondag om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag om 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur wordt deze uitzending nogmaals herhaald.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Hemelse Modder
LAOT NAG 'NS ZEEN zondag 5 februari 2023