Lokale omroep voor de Roerstreek

DVO sluit tegen SVH’39 de eerste seizoenshelft met een ruime overwinning af

Na drie gelijke spelen weet DVO weer eens wat een driepunter is. Tegen laagvlieger SVH’39 was de thuisploeg geruime tijd heer en meester en haalde de ploeg van trainer Michel Broeders met 4-0 uit.

  3 Hits

Wie heeft het ‘Mooiste Kerstdorp van Limburg 2023’? Stuur nu je inzending door

De feestdagen staan weer voor de deur. Jaarlijks veranderen vele woonkamers in complete kerstdorpen. Met sneeuw bedekte huisjes, fonkelende lichtjes, carrousels en piepkleine kerstmannetjes. In aanloop naar Kerst is de redactie van De Limburger op zoek naar het ‘Mooiste Kerstdorp van Limburg 2023’.

  17 Hits

Auto rijdt zich klem tegen vrachtauto op A73

Een personenauto heeft zich vrijdagavond op de A73 klemgereden tegen een vrachtauto.

  22 Hits

Lekkend ijsje leidde volgens justitie tot dodelijk ongeval op A73 bij Sint Odiliënberg

Leidde een lekkend ijsje tot de dood van Winston (20) op A73 bij Sint Odiliënberg? Justitie vindt van wel en wil een 63-jarige man uit Sevenum een taakstraf opleggen voor het veroorzaken van het ernstige ongeval in 2022.

  24 Hits

Maar liefst 196 liedjes nemen deel aan LVK 2024

Op vrijdag 26 januari 2024 vindt in Maastricht, in samenwerking met de Sjeng Kraft Kompenei en L1, de 48e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer plaats. De Stichting LVK heeft hiervoor 196 inzendingen ontvangen. Dit zijn er 35 meer dan de editie van vorig jaar, die gewonnen werd door het Pruuf Mar met het lied ‘Ojjem blieve hale’.

Uit Noord- en Midden-Limburg komen 105 van de 196 liedjes (Noord-Limburg 63, Midden-Limburg 42). Uit Zuid-Limburg komen 91 liedjes. (Parkstad 45, Westelijke Mijnstreek 17 en Maastricht/Heuvelland 29). Maastricht met 12 inzendingen, Kerkrade met 9 inschrijvingen en Hoensbroek, Heerlen en Weert met 7 inzendingen zijn dit jaar de ‘hofleveranciers’ van het LVK.

Op zaterdag 9 december beoordeelt de LVK-jury, bestaande uit 50 personen uit heel Limburg, de inzendingen. De juryleden beluisteren in groepen de liedjes. Ieder lied wordt door de LVK-jury twee keer beoordeeld.

In een speciale en langere editie van het programma ‘Plat-eweg’ (19.00-21.00 uur) op maandag 11 december maken Ruud Kleinen (L1) en bestuurslid Maurice Gorissen van de organiserende stichting LVK, de 60 halvefinalisten bekend. Ook via o.a. de website www.stichtinglvk.nl en social media van de stichting LVK is deze bekendmaking te volgen. Na deze uitzending start via de website www.stichtinglvk.nl de kaartverkoop voor de drie halve finales, die op donderdag 4 en vrijdag 5 januari opgenomen worden in gemeenschapshuis ‘D’n Binger’ in Meijel.

bron: LVK

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)

  22 Hits

Inhaalronde amateurvoetbal: 15 wedstrijden gingen door, 12 duels afgelast; Rimburg tegen DBSV gestaakt

In het Limburgse amateurvoetbal stond donderdagavond weer een inhaalronde op het programma. Twaalf wedstrijden werden opnieuw afgelast. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

  19 Hits

Net rond Peter Gillis sluit zich: ook Limburgse gemeenten zijn de realityster liever kwijt dan rijk

Het imperium van Oostappenbaas Peter Gillis begint te wankelen. De gemeente Asten heeft een manier gevonden om vakantiepark Prinsenmeer definitief op slot te draaien. Het lijkt erop dat Limburgse gemeenten dezelfde weg bewandelen.

  16 Hits

Zwembad De IJzeren Man ontvangt €8259 voor mobiele trap

Zwembad De IJzeren Man heeft bij de gemeente Weert een subsidie-aanvraag ingediend voor het plaatsen van een mobiele trap. Deze trap zou het mogelijk moeten maken om meer inwoners gebruik te laten maken van het zwembad.

Met een dergelijke mobiele trap wordt het zwembad toegankelijker voor mensen die slecht ter been zijn of mindervalide inwoners. Een luie trap, zoals die heet, wordt aan de rand van het zwembad bevestigd. Daarna is deze horizontaal uit te schuiven over de bodem van het zwembad. De IJzeren Man heeft een subsidieaanvraag gedaan voor 8259 euro. Deze subsidie is nu toegekend.

Burgemeester en wethouders van Weert zien kansen om het 25-meterbad van het zwembad toegankelijker te maken voor inwoners. Het zwembad blijft verantwoordelijk voor de plaatsing en het onderhoud van de trap. Het geld komt uit het potje van het sportakkoord, waar €20.000 euro in zat en waar tot op heden nog geen aanspraak op was gedaan.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  25 Hits

Eynder Pieck Festeyn hoopt op 2000 tot 3000 bezoekers

400 vrijwilligers staan in het weekend van 16 en 17 december weer klaar om het Eynder Pieck Festeyn tot een groot succes te maken. Om alles in goede banen te leiden werken twee organisaties samen om alles in goede banen te leiden.

Dit jaar vindt het Eynder Pieck Festeyn voor het derde jaar plaats. Volgens Marjon Heijnen, van Eynderhoof, verandert er dit jaar weinig: “Het concept staat. Er hebben zich meer figuranten dan ooit aangemeld. De aankleding op het terrein wordt mooier. Daarnaast hebben we een straatmuzikant uit Belgie en is de kleinste cocktailbar ter wereld aanwezig.” Het Eynder Pieck Festeyn is een uniek en mooi Kerstevenement voor mensen die echt in de kerstsfeer willen komen. Het museum is in kerstsfeer omgetoverd. Er lopen een hoop fotografen rond die het geheel graag in beeld willen brengen, vanwege de sfeer op die locatie. Er zijn muzikanten en koren die kerstmuziek zingen. Het museum ademt Kerst. De naam is ook niet toevallig. “Tijdens het weekend komt sfeer van Anton Pieck echt terug, vandaar ook de naam Eynderpieck.”, zo vertelt Heijnen in WeertFM Take Away.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  28 Hits

Einde dreigt voor imperium Peter Gillis: Limburgse gemeenten volgen voorbeeld Asten

Het imperium van de Oostappen Groep van realityster Peter Gillis wankelt ook in Limburg. Gemeenten blijken dezelfde procedure te volgen als het Brabantse Asten. Die gemeente besloot deze week dat vakantiepark het Prinsenmeer dicht moet.

  17 Hits

Sanne (17) uit Herkenbosch werd meermaals misbruikt door Brabantse basisschoolleraar en bleek een van zijn tientallen slachtoffers

Een basisschoolleraar uit het Brabantse Vlijmen, Bas G. (45), heeft meermaals seks gehad met een minderjarig meisje uit Herkenbosch. De leraar heeft dat ook verschillende keren met zijn telefoon gefilmd.

  16 Hits

Natuurbegraafplaats Nederweert moet nog openen maar eerste overledenen liggen er al begraven

In 2025 moet de natuurbegraafplaats Nederweert officieel geopend zijn. Dan staan de verschillende gebouwen op het terrein, is het crematorium in gebruik en staan koffietafels klaar. Om zover te komen moet er komend jaar nog veel gebeuren. En dat terwijl de eerste overledenen al liggen begraven. De belangstelling is enorm.

Tijdens WeertFM Take Away was Rolf Verheijen in de studio. Hij is bij de nieuwe onderneming verantwoordelijk voor dagdagelijkse taken. In de toekomst wanneer alles gereed is, maar ook nu al in de voorbereidende fase. Initiatiefnemers Chris en Janneke Salimans kregen in 2019 het idee tot het openen van de natuurbegraafplaats. In 2020 werd het bestemmingsplan ingediend en vanaf daar ging het snel. Dat in die eerste fase, op basis van ontwerpen, associaties gemaakt werden met de tweede wereldoorlog zorgde voor herziene plannen: “We waren verrast. De foto die in eerste instantie gepubliceerd werd paste niet bij het werkelijke beeld. We hadden dit vooraf niet aan zien komen. De toren is nu ook uit het plan. De gedachte om op basis van alle kritiek de stekker er uit te trekken is nooit opgekomen.” Nog voordat de begraafplaats open is, blijkt de behoefte er al flink te zijn, weet ook Verheijen: “Dat blijkt uit alle cijfers. Mensen die veelal met natuur bezig zijn, vinden het echt fijn om hun lichaam ‘terug te geven aan de natuur’.”

De bouw vordert nu snel. In de komende weken wordt het houten geraamte van het gebouw omhoog gezet, dus er zit veel voortgang in. De verwachting is dat in 2025 alles open kan, dit zou zelfs al eerder kunnen zijn. Maar je houdt altijd een slag om de arm. Als alles geopend is, heeft het de naam Hoeve De Zwingel.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  18 Hits

PSW staat voor goede band met cliënten, maar kan niet zonder nieuw personeel

Niet de term handicap, maar mensen met beperkingen en mogelijkheden, dat is de insteek vanuit PSW. PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. En dat doen ze samen met de cliënten.

“Wat heb jij van ons nodig om een fijn leven te leiden en een fijn leven te hebben in Weert”, dat is de vraag die beantwoord wordt bij PSW. Zo vertelt Saskia Vorselen in WeertFM Take Away. “Niet aanbod gericht werken, maar vraaggericht. Samen kijken we naar wat helpend is om een fijn leven te hebben. Wij vullen het niet allemaal in”, voegt ze daar aan toe. Samen met cliënt Robert was zij aanwezig in de studio. Robert die aan gaf af en toe wel wat lang te moeten wachten voor hij in z’n rolstoel zit ’s ochtends. Soms pas om 11 uur, half twaalf.

“Heel terecht dat Robert daar iets van zegt”. Alles kan alleen maar voortgang vinden met genoeg personeel, ziet Vorselen ook: “De medewerkers doen hun best. Als een iemand in huis van de ene naar de andere moet, moet er wel eens gewacht worden. Heel terecht dat Robert daar iets van zegt. Als we de medewerkers voor het oprapen hadden, konden we het anders organiseren. Nu moeten we het doen met wat we hebben.” Cliënt Robert sluit het interview af: “Ik zeg maar als allerlaatste, dat PSW 100% goed organiseert”.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  23 Hits

Emelia gaat voor het wereldpodium, maar Weert blijft haar thuisbasis

Ze ging in 2019 naar een concert van Amine, in de Melkweg in Amsterdam. Daar sloeg de vonk over. De vonk van het overbrengen van muziek verspreiden en het delen van je verhaal met mensen. Vanaf dat moment wist Emelia dat ze muziek wilde gaan maken.

Binnenkort komt haar eerste EP uit, genaamd 0495. Dat gebeurt op 15 december. Een EP vernoemd naar haar afkomst. Emelia Amankwah is een Weertse, met Ghanese roots. Op Instagram heeft ze al meer dan 16.000 volgers. Iets wat te verklaren is doordat ze zich tot op dit moment meer gericht heeft op Londen, Amsterdam en Rotterdam. Ze stond al op grote festivals als Woohah, trad op in Londen en vond zichzelf al terug op platforms als VICE. “Mooi om te zien hoe je met muziek je verhaal kunt delen. Mijn muziek omschrijf ik als positieve energie. Het leven is een grote chaos. Ik wil je laten weten dat het goed komt”. Zo vertelde ze in WeertFM Take Away.

Een artiest met een blik op de grote wereld, met een liefde voor het Weertse. Emelia zou dan ook prima voor de rest van haar leven kunnen blijven wonen in Weert, ook als ze dadelijk wereldberoemd is. Ze weet ook waarom: “Ik heb het gevoel dat mensen niet beseffen hoe vredig Weert eigenlijk is. Weert is heel fijn, eerlijk. Toen ik in Londen was besefte ik hoe gelukkig ik ben in Weert. Ik heb toch wel het gevoel dat mensen elkaar hier wel helpen. Als je merkt hoe mensen zijn in andere steden, daar is iedereen op zichzelf. Ik vindt mensen gewoon lief hier.” Emelia doet alles zelf en dat is hard werken. “Ik heb het gevoel dat mensen niet beseffen hoe hard het eigenlijk is. Alles financier ik zelf, dat is wel echt heel moeilijk. Als mensen me zien lijkt het heel makkelijk, maar het is echt een harde wereld. Het gaat met vallen en opstaan. Constant moet je mindset ready steady zijn.”

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  26 Hits

Roermond toiletvriendelijkste gemeente van Limburg, in Voerendaal ben je met hoge nood het slechtst uit

Wie vaak naar de wc moet, is in Limburg het beste af in Roermond. Daar zijn de meeste mogelijkheden buitenshuis. Heerlen staat op een tweede plek.

  23 Hits

Weekwinnaar VIA-fotopagina’s ‘Week in Beeld’

Hans Gorissen is de weekwinnaar van de VIA-fotopagina’s van woensdag 29 november en wint twee kaarten voor het Discovery Museum in Kerkrade.

  0 Hits

Voorbereidende werkzaamheden verbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide in 2024 van start

Begin 2024 start aannemer Boskalis start met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Het gaat om onderzoek naar de bodemgesteldheid, niet gesprongen explosieven en archeologie en het weghalen van bomen en struiken. Ook worden kabels en leidingen verlegd die in de weg liggen voor de te realiseren wegverbreding.

Omwonenden en weggebruikers mogen er vanaf de start van de werkzaamheden rekening mee houden dat op diverse locaties op en naast de snelweg wordt gewerkt. Voor sommige werkzaamheden zijn kortdurende verkeersmaatregelen op de snelweg en onderliggend wegennet nodig om de verkeersveiligheid van automobilisten, wandelaars en fietsers te kunnen garanderen. Verkeersmaatregelen op de A2 vinden alleen in de avonden of nachten plaats. Hinder tijdens de werkzaamheden wordt zoveel mogelijk voorkomen. Tijdens de bouwfase zijn overdag 2×3 aaneengesloten rijstroken met 90 km/u beschikbaar om zoveel mogelijk het verkeer op de A2 te houden.

Om de realisatie mogelijk te maken zijn er 5 weekendafsluitingen noodzakelijk. Dit is nodig om diverse werkzaamheden boven, op en onder de snelweg op een voor werknemers én weggebruikers veilige manier mogelijk te maken. Denk aan sloop van bestaande en bouw van nieuwe A2-viaducten, het plaatsen van onder meer portalen, geluidschermen en faunatunnels onder de snelweg en asfalteringswerkzaamheden op de snelweg.

Komend jaar worden de belanghebbenden uitgebreid en tijdig geïnformeerd over de geplande werkzaamheden en de mogelijke verkeershinder. Volgens de planning wordt eind 2024 gestart met de bouwwerkzaamheden aan de A2 zelf. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2027.

Bron: project wegverbreding A2 

Lees Meer
  27 Hits

Ongeval met twee vrachtauto’s op A73: één persoon gewond, snelweg deels afgesloten

Bij een ongeval met twee vrachtauto’s op de A73 bij Montfort is maandagavond een persoon gewond geraakt. De snelweg moest in zuidelijke richting deels worden afgesloten.

  25 Hits

42 Midden-Limburgse inzendingen LVK 2024

Een groot aantal inzendingen, meer dan bij de vorige editie, voor het LVK van 2024. Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer kan dit jaar rekenen op 196 inzendingen, 35 meer dan vorig jaar. Uit Maastricht kwamen 12 inzendingen, ook Weert doet het goed. Vanuit die gemeente komen 7 inzendingen.

Uit de 196 inzendingen worden 60 liedjes geselecteerd. Die mogen aantreden in de halve finales, die op 5, 12 en 19 februari worden uitgezonden. Op maandag 11 december wordt bekend welke liedjes dit zijn. De halve finales worden opgenomen op 4 en 5 januari, in Meijel. Een jury van 50 personen gaat hier naar kijken. De juryleden beluisteren in groepen de liedjes. Ieder lied wordt door de LVK-jury twee keer beoordeeld.

(Origineel geplaatst door Jeroen Heijdeman)

  32 Hits

Inhaalronde amateurvoetbal: komt jouw favoriete club in actie?

In het Limburgse amateurvoetbal staat donderdag 7 december vanaf 20.00 uur weer een inhaalronde op het programma. Hieronder een overzicht.

  0 Hits