Lokale omroep voor de Roerstreek

Maar liefst 196 liedjes nemen deel aan LVK 2024

Op vrijdag 26 januari 2024 vindt in Maastricht, in samenwerking met de Sjeng Kraft Kompenei en L1, de 48e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer plaats. De Stichting LVK heeft hiervoor 196 inzendingen ontvangen. Dit zijn er 35 meer dan de editie van vorig jaar, die gewonnen werd door het Pruuf Mar met het lied ‘Ojjem blieve hale’.

Uit Noord- en Midden-Limburg komen 105 van de 196 liedjes (Noord-Limburg 63, Midden-Limburg 42). Uit Zuid-Limburg komen 91 liedjes. (Parkstad 45, Westelijke Mijnstreek 17 en Maastricht/Heuvelland 29). Maastricht met 12 inzendingen, Kerkrade met 9 inschrijvingen en Hoensbroek, Heerlen en Weert met 7 inzendingen zijn dit jaar de ‘hofleveranciers’ van het LVK.

Op zaterdag 9 december beoordeelt de LVK-jury, bestaande uit 50 personen uit heel Limburg, de inzendingen. De juryleden beluisteren in groepen de liedjes. Ieder lied wordt door de LVK-jury twee keer beoordeeld.

In een speciale en langere editie van het programma ‘Plat-eweg’ (19.00-21.00 uur) op maandag 11 december maken Ruud Kleinen (L1) en bestuurslid Maurice Gorissen van de organiserende stichting LVK, de 60 halvefinalisten bekend. Ook via o.a. de website www.stichtinglvk.nl en social media van de stichting LVK is deze bekendmaking te volgen. Na deze uitzending start via de website www.stichtinglvk.nl de kaartverkoop voor de drie halve finales, die op donderdag 4 en vrijdag 5 januari opgenomen worden in gemeenschapshuis ‘D’n Binger’ in Meijel.

bron: LVK

(Origineel geplaatst door Els Bruijnen)
Auw Wieverbal verplaatsen of toch doorgaan: opties...
Gezondheidstoestand oud-bisschop Harrie Smeets ver...