OR6 / 11.00u / 2 januari 2022 / Wo höbbe veer ´t euver

Een terugblik naar 2021 en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Dat is de rode draad van deze eerste uitzending in 2022. Presentator CHRIS TRINES leidt ons door de uitzending.

Als eerste gast verwelkomt hij MONIQUE DE BOER-BEERTA, burgemeester van de gemeente Roerdalen. Zoals gebruikelijk houdt zij haar nieuwjaarstoespraak. Daarna gaat zij in gesprek met HELGA JANSSEN en JAN RAMAKERS en blikken zij samen aan de hand van eigen gekozen muziekfragmenten terug op het afgelopen jaar.

Tussendoor laten we een clip zien van Lex Uiting, met de toepasselijke titel: 'Aafgelaupe Jaor'

MATH DE PONTI en CHRIST WERTER zijn de volgende studiogasten. Math is van de 'Vrienden van Laurentius' en Christ is oud-cadioloog van het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Christ Werter maakte het samen met collega Patrick Peerenboom mogelijk dat er een kookboek voor hartfalen patiënten werd geschreven. Een speciaal boek met allerlei lekkere recepten voor een gezonde maaltijd met minder zout. Over goede voornemens gesproken!

In een korte reportage komt de Brandweer Noord-Limburg aan bod. Hoe gaan zij om met het stijgend aantal meldingen ('de behapbare basis')? Maar kijk ook hoe zij de jeugd aan zich proberen te binden. Een heel mooi voornemen!

De volgende studiogast is HUUB GUBBELS van de Wensambulance Limburg. Deze stichting vervult wensritten voor volwassenen en kinderen die ernstig ziek, bedlegerig of terminaal zijn. Chris praat met Huub over hun plannen voor het nieuwe jaar. Kijk voor meer informatie op www.wensambulancelimburg.nl

Als laatste gasten schuiven CARIEN EN RONALD MOONEN aan. Als 'Duo Difference' bekend in de muziekwereld. Door corona stond ook hun leven op z'n kop, maar ze maakten beide een andere keuze. Nieuwsgierig geworden? Luister naar hun gesprek met Chris.

Uiteraard is er ook weer een aflevering van: 'KAOKPUNTJ'. Carin Smeets en Mia Severens zijn druk in de weer met een speciale chocolade pudding.
`WIED ES DE WINDJ´ laat je nogmaals kennis maken met de muziek van Gerard Sars, Barbara Sars, Pastoor L'Ortye, Janneke Meessen, Geert Keijsers, Vocal Groep Difference en het Gemengd Koor Beesel.

Het team van OR6 wenst je veel kijkplezier. Wil je reageren op de uitzendingen of zelf eens te gast zijn, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Onze programma´s zijn te zien via Ziggo digitaal kanaal 41 en live te volgen via onze website OR6.nl en Facebookpagina. De uitzending is op een later tijdstip terug te kijken op onze website www.or6.nl.

Op donderdag 6 januari (om 15.00 uur en 19.00 uur) zenden we nog een uitvoering van de toneelvereniging Posterholt uit, getiteld 'De Zevende Zunj'. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

OR6 / Zondag 9 januari / 11:00 u / Wo höbbe veer '...
OR6 / 11.00u / 25 - 26 – 27 december / Kerstuitzen...