Hemelse Modder

Deze chocolade mousse wordt zo lang als ik me kan herinneren in onze familie bereid als kersttoetje.

Je kunt dit recept goed 2 dagen voor consumptie gebruik maken. Vroeger ging alles au-bain-marie. Met onze huidige Technologie is de bereiding makkelijker.

------------------------------------------------------------------------------------------

Recept:

300 gr melk chocolade

100 grpuur chocolade

8Eieren

8 lepels basterd suiker

----------------------------------------------------------------------------------------

Chocolade in afgedekte kom smelten in magnetron op half vermogen (anders verbrandt de chocolade) ± 4 min, daarna ± 1 minuut extra. Dit kan ook in uitgeschakelde ovenmet een temperatuur van 180 ° ± 20 min.

Ondertussen eiwit stijf slaan met 4 lepels basterd suiker (een naar een toevoegen). Eigeel crèmekleurig kloppen met 4 eetlepels basterd suiker.

Eigeel en gesmolten chocolade met mixer kloppen en ± 2 min op ½ vermogen in magnetron verwarmen. Het eiwit eronder spatelen met een pannenlikker (de massa wordt dan schmeuiger).

Voldoende voor14 sherry glaasjes. Af laten koelen en een dag laten staan. Serveren met helft stijve slagroom tot aan rand afgevuld.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vastelaovend same!! / Zondag 19 februari 2023
WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 91 | Zondag 12 februa...