WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 87 | Zondag 11 december 2022


Deze zondag is HELGA JANSSEN uw gastvrouw in ons programma 'Wo höbbe veer 't euver'.

Wanneer vinden nu de onderhoudswerkzaamheden aan de Roerbrug in Sint Odiliënberg plaats? Waarom wil de gemeente de rechten opkopen van de geitenhouderij in Vlodrop? Wat is de laatste stand van zaken met betrekking tot de tijdelijke woningen? Waarom zijn de bewoners van de Borgsweg in Posterholt verrast over de nieuwe plek voor de riooloverstort? Al deze vragen worden voorgelegd aan WETHOUDER ROLAND SLANGEN.

Bij de schaapskudde van De Wassum Landschapsbeheer op De Meinweg lopen 2 kuddebeschermingshonden om de schapen te beschermen tegen wolven. We spraken met SJRAAR VAN BEEK en RAY DORGELO over de beide honden met roots in de Roemeense Karpaten.

Begin van het jaar was er veel onrust bij de bewoners van het Linnerveld. Op de raadsagenda: Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten gebiedsontwikkeling "A73 Roer-dalen" te Montfort/Sint Odiliënberg. Via deze wet wilde de gemeente percelen aan wijzen voor de realisatie van de toegedachte bestemming 'Bedrijventerrein, energieopwekking en aanverwante voorzieningen' zeker te stellen. De gemeenteraad heeft dit voorstel niet goedgekeurd. Aanstaande woensdag staat de Ontwikkeling zonneveld Zonne-station Montfort op de raadsagenda. Wederom is er weer onrust bij de bewoners van het Linnerveld. RENÉ THEUNISSEN en FRANK EIJSSEN, van behoud Linnerveld zijn te gast morgen en vertellen waarom de onrust is ontstaan.

Op weg naar een duurzamer Roerdalen staat er nog een raadsvoorstel over zonne-energie op de agenda voor de komende raadsvergadering: het zonnepanelenproject voor particulieren. De gemeente Roerdalen is voornemens om op enkele percelen nabij de stortplaats in Montfort een zonne-energiepark aan te leggen van 10ha groot.

Moet Roerdalen in navolging van de Gemeente Roermond ook de hondenbelasting afschaffen? Deze vraag legden wij alle fractievoorzitters voor; in een nieuwe P1M hun reacties.

Om al een beetje in kerststemming te komen: FRANS HERMANS met `Weer nao heim´.

Wilt u er `EFFE D´R OET´ en nog geen idee waarheen, kijk dan naar WHVTE. U bent dan op de hoogte van leuke activiteiten in Roerdalen.

En voor buitenactiviteiten hebben wij voor u het weerbericht van Meteo Roerstreek.

Na WHVTE kunt u kijken naar een nieuwe aflevering van ons kookprogramma `T KAOKPUNTJ´.

U leest het goed:, wederom een keur van onderwerpen in deze uitzending die om 11 uur begint. U kunt kijken via ZIGGO kanaal 41 of via de glasvezel van KPN en XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze FB pagina (en later) onze website.

Wilt u reageren op de uitzending, heeft u tips voor onderwerpen of activiteiten voor Effe d'r Oet, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het programma wordt herhaald op zo - ma - di om 11 - 13 - 15 - 18 en 21 uur.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

“De zevende zunj” Zondag 18 december 2022
WO HÖBBE VEER 'T EUVER | AFL 86| Zondag 4 december...