Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE | 108 | VEER KALLE PLAT

Zondag 01 oktoberEen nieuwe maand, een nieuwe 'Wo höbbe veer 't euver'. Gastheer Chris Trines heeft ditmaal het thema 'VEER KALLE PLAT'. In deze aflevering de volgende onderwerpen:

CONCERT GELÖK 2.0. 

Op 15 en 16 september stond 't Raodhoes in Blerick in het teken van de tribute aovend Gelök 2.0. Diverse Limburgse artiesten brachten een tribute aan zanger BEN VERDELLEN. Oorspronkelijk zou Ben deze avond zelf als laatste optreden verzorgen, maar door de Corona en later het zware hartinfarct dat Ben trof, kon dat niet doorgaan.Reden voor initiatiefnemers HAY WILDERS om de avond in een ander 2.0 jasje te gieten. Samen met neef van Ben en zanger ROEL BACKUS, kijken we terug op deze bijzondere avonden. ROel zal tevens het nummer Wengske aan wengske live zingen in het programma.

BEN VERDELLEN

Natuurlijk mag de muziek van Ben die zo'n grote bijdrage leverde aan de Limburgse taal en het plat kalle in Limburg niet ontbreken. Uit het 'Rode Loper Archief' laten we u twee live opnames zien van Ben Verdellen en zijn veel te vfroeg overleden maat Giovanni Mattichechia. Ze spelen de nummers 'de Kunstenaer' en 't Paeterke.

TON THEELEN - MISTER LIMBURG

Ton Theelen is actief bij diverse organisaties die het Limburgs dialect een warm hart toedragen (o.a. Veldeke/Raod veur 't Limburgs).Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Limburgse taal, de samenwerking met Belgisch Limburg, de oprichting en huisvesting van 't Hoes veur 't Limburgs, het belang van Limburgs kalle veur kinjer etc.

MARLEEN MOLS / BEP WEIJENBERG

Zangeres Marleen Mols organiseerde onlang samen met GILDE DE GRAVEN een middag over het Limburgs dialect in Geleen. Samen met Bep Weijenberg komt ze vertellen waarom ze dat heeft gedaan en waarom het plat blieve kalle zo belangriek is.Bep zal toelichten wat Gilde de Graven doet op gebied van het in stand houden van de Limburgse taal.

EFFE D'R OET

Natuurlijk is er ook weer een nieuwe versie van EFFE. De rubriek met activiteiten uit Midden-Limburg. Organiseert u ook een activiteit? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv. EFFE. (Doe dat 3 weken voor het evenement).

METEO ROERSTREEK WEER

Iedere week levert BEN EFFING een weerbericht aan. De afgelopen weken konden we dat alleen via deze Facebookpagina uitzenden. Maar vandaag is Ben weer terug. Zet de herfst door?

...

't KAOKPUNTJ / GEHEIMEN VAN DALHEIM

Na WHVTE kunt u nog kijken naar een aflevering van het programma 't KAOKPUNTJ met wederom een smakelijk gerecht. Ook het derde en tevens laatste deel van het drieluik DE GEHEIMEN van DALHEIM is te zien komende zondag

....

KIJKEN

Kijk via ZIGGO kanaal 41 in Midden-Limburg of in (groot deel van Roerstreek KPN/XS4ALL kanaal 1507. Maar je kunt ons waar je ook bent bekijken via internet. Via deze FB pagina is de uitzending live te volgen en terug te kijken. Dat geldt ook voor onze website www.OR6.nl

REAGEREN

Heeft u een leuk onderwerp voor in ons programma. Laat het ons tijdig weten! Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Joke woont in tuin dochter: premantelzorgwoning in...
Oudste commerciële wijngaard Nederland oogst voor ...