Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 138 | 02 juni 2024

Komende zondag weer een nieuwe gevarieerde aflevering van 'Wo höbbe veer 't euver'. Eigenlijk zou Chris Trines de presentatie van het programma doen, maar Chris is door een ongelukkige val, niet in staat om een uur lang in de studio te zitten.

Gelukkig neemt FREEK NOTEN de taak nu over, waardoor u toch kunt kijken naar de onderwerpen die Chris had. En dat zijn:

MUZIEK | WOLF HEART SISTERS

Heeft u ooit van 'Medicine Music' gehoord? Een muziekstijl waar je je lekker en relaxt bij voelt, die je een warm bad geeft. NIENKE CRIJNS en ANNEMIEK VAN MAASWAAL hebben elkaar in deze muziekstijl gevonden. Na beiden eerst heel andere muziek te hebben gemaakt, komen ze thuis in deze zee van rust.

Op 28 april jl. presenteerden ze hun eerste album 'Remember Who you are'. Van dit album brengen ze twee nummers waaronder het titelnummer.

POP UP | GROEN MOET JE DOEN

Op zaterdag 8 juni as. wordt tussen 11 en 16 uur voor de tweede maal het pop-up festival 'GROEN MOET JE DOEN' georganiseerd in het prachtige Kruiswegpark in Roermond.

Met vele (groen)workshops, de IVN, kraampjes, 2e hands markt, speurtocht, (kinder)theater hoopt de organisatie er net zo'n of wellicht nog een groter succes van te maken als vorig jaar.

META VAN APPEVEN geeft namens de organisatie een woordje uitleg.

LIMBURGS SPROOKJESBOEK - LINDA GIELEN

Ze was al eens te gast in ons programma; LINDA GIELEN. Om vol enthousiasme te vertellen over het Limburgs Sprookjesboek met verhalen in zo'n dertig verschillende dialecten.

Op donderdag 30 mei is het boek bij Kasteel Aldenghoor in Haelen op passende wijze gepresenteerd. Gerda en Wim Kootstra waren daar namens OR6 natuurlijk bij en kijken even terug op dit bijzondere moment. En we praten met Linda even bij over wat er nu vervolgens op het programma staat rondom het boek.

COVERBAND AFTER MIDNIGHT

De Midden-Limburgse coverband AFTER MIDNIGHT viert haar 10 jarig Live jubileum met een feestje in de Blokhut in Vlodrop. Dat doen ze tijdens een gratis party avond op 29 juni.

ARJAN SMITTENAAR en ED MEUWISSEN vertellen over de historie van de band en leggen uit waarom coverbands zo populair zijn in Midden-Limburg.

Tijdens de avond worden ook andere coverbands geëerd. AFTER MIDGNIGHT heeft namelijk ook de bands COPPERFIELD, THE SNAILERS, AW PATSJE en BON BON op hun feestje uitgenodigd om enkele nummers te spelen.

Dat wordt genieten!

EFFE D'R OET en het WEER

FRANS DERKS heeft een nieuwe EFFE D'R OET voor week 23 samengesteld zodat je weet wat er te doen is. En BEN EFFING van METEO ROERSTREEK brengt hopelijk een zomerse weersverwachting.

Regels voor uitbreiden woonwagenkamp Herkenbosch a...
MMC Weert ontvangt FC Landgraaf: ‘Er komen nog dri...