Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Plannen college Roerdalen: ozb bijna een kwart omhoog, onderzoek naar een tienerschool

Een extra verhoging van de ozb van 19 procent in 2025, bovenop de 3,9 procent die er al stond. Het is een van de oplossingen van B en W Roerdalen voor het begrotingstekort van dik 2,3 miljoen.

Lees Meer

Jan Janssen is de weekwinnaar van de VIA-fotopagina’s van woensdag 5 juni en wint twee kaarten voor het Discovery Museum in Kerkrade.

Een 18-jarige man uit Groningen is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot doodslag op een man uit Roerdalen.

De laatste duels in de nacompetitie van het amateurvoetbal mogen zondag eerder dan het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur beginnen, zo heeft voetbalbond KNVB bepaald. Dit in verband met de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Polen later die dag.

In Limburg heeft de PVV veel stemmen gekregen, vooral in Parkstad. In veel Limburgse gemeenten is de partij van Geert Wilders de grootste geworden, net als bij de Tweede Kamerverkiezingen in november. Toch werd bij de Europese Parlementsverkiezingen GroenLinks-PvdA van Frans Timmermans landelijk de grootste partij.

Alle finalisten van de nacompetitie in het amateurvoetbal zijn bekend. 39 Limburgse clubs stonden vandaag aan de aftrap. Bekijk hier of jouw favoriete club een stap richting promotie dan wel behoud van klasse heeft gezet of juist niet.

FC Roerdalen moet promotie naar de derde klasse minimaal een jaar uitstellen. Op eigen veld verloor de fusieclub na verlenging (1-1) in de strafschoppenserie van Neerkandia: 6-5.

Nog 39 Limburgse clubs strijden in de nacompetitie voor promotie of behoud van klasse. Zondag is de volgende ronde. In onderstaand speelschema per klasse de uitslagen van de tot nu toe gespeelde nacompetitiewedstrijden en hoe het verder gaat.

De nacompetitie gaat de tweede ronde in met nog vier clubs uit deze regio. FC Roerdalen (4D) speelt voor promotie naar de derde en Linne (5B) naar de vierde klasse. SHH knokt voor handhaving in de eerste en Horn in de vierde klasse.

Anne Vleeshouwers van Dierenasiel De Beestenboel vraagt elke week extra aandacht voor een dier. Deze week zijn twee nestbroertjes, van ongeveer 10 weken aan de beurt.

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.