Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE 141 | Zondag 23 juni 2024

Komende zondag de ener laatste 'Wo höbbe veer 't euver' voor de vakantiepauze. Gastheer is ditmaal Chris Trines. En dit zijn de gasten/onderwerpen van deze uitzending:

DE FAMFAAR | Concert Kruiswegpark 29 juni2024

Jaarlijks houdt fanfare OLV. in 't Zand een (zomer)concert in het prachtige Kruiswegpark aan de Parklaan in Roermond. Ditmaal een prachtig programma samen met de formatie 'Spring'.RIEK VAN ARK en DYLAN TOBBEN van de Famfaar komen je er het fijne over vertellen.

OPENLUCHTMUSICAL | ZONDAG IN 't ZUIDEN

Nog tot 14 juli kun je de unieke openlucht voorstelling 'Zondag in 't Zuiden' bezoeken. Inmiddels gingen 100.000 andere bezoekers je voor. We kijken even naar reacties van diverse prominente bezoekers die vorig jaar tijdens de première aanwezig waren.

LIMBURGSE MUZIEK | NATASCHA DEGUELLE

Geboren in Heerlen en opgegroeid in Schinveld; NATASCHA DEGUELLE heeft duidelijk Limburgse roots. En dat komt ook nadrukkelijk naar voren in haar zelfgeschreven liedjes. Natascha die nu in Gelderland woont, is onze muzikale gast in deze uitzending. We maken nader kennis en luisteren naar twee door haar geschreven dialectliedjes. We zijn ervan overtuigd dat dit een zeer prettige kennismaking wordt.

PETER BIJSTERBOSCH | Schrijfclub Roerdalen

Onlangs stond er een oproep voor deelnemers aan de op te richten 'Schrijfclub Roerdalen'. Een initiatief van PETER BIJSTERBOSCH. Hij had in de periode dat hij in Bonaire woonde ook daar een schrijfclub. Deze schreven ook regelmatig publicaties voor de kranten op Curacao en Bonaire.Wat zijn plannen zijn met de Schrijfclub Roerdalen verteld hij vandaag in onze uitzending.

WERKZAAMHEDEN A73 TUNNELS | De Planning

In een kort filmpje legt Rijkswaterstaat uit welke werkzaamheden er deze zomer plaatsvinden aan de A73 tunnels en wat het effect op de doorstroming van het verkeer is.De werkzaamheden duren tot 19 augustus.

WIM GERAEDTS | De Soepstein en anger waor gebeurde verhalen het het 't Jachhoes.

Zijn inmiddels overleden vader GIEL GERAEDTS tekende verhalen op die in het (nog steeds bestaande) Jachhoes werden verteld.In een tijd zonder TV onderhielden de mensen elkaar met verhalen over de streken die ze uithaalden. En… uiteraard werden die verhalen steeds mooier.WIM zorgde ervoor dat het werk van zijn vader alsnog in boekvorm konden worden uitgebracht door de Heemkunde Vereniging Swalmen. Zodat de war gebeurde verhalen nooit meer verloren gaan.

VASTE RUBRIEKEN : Effe d'r Oet en Meteo Roerstreek Weer

Uiteraard ontbreken ook de vaste rubrieken ditmaal niet in ons programma. Activiteitentips voor de komende week in Effe en het weer voor de komende week gebracht door BEN EFFING.

KIJKEN

Zondag 23 juni | 11 - 15 - 18 - 21 uur | Ziggo kanaal 41 / KPN kanaal 1507 

Maandag - dinsdag - woensdag | herhalingen | 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur

Kijken kan ook via onze FB pagina (live en terugkijken) en onze website www.or6.nl

REAGEREN - TIPS

Schrijf ons via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZOMERPAUZE

In de maanden juli en augustus genieten de medewerkers van OR6 van de vakantiepauze. Wel is er wekelijks een Zomerprogramma met daarin onderwerpen uit het voorbije seizoen. Op zondag 8 september zijn we terug met een nieuw seizoen WHVTE. 

Uitbreiding energieknooppunt Maasbracht mogelijk n...
Dier van de week: Pechvogel Barry is fijn gezelsch...