Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Telefoonverbod op school? Niet voor scholieren uit Echt

Een algeheel telefoonverbod op de middelbare school. Sommige scholen volgen dat advies van de overheid, andere scholen kiezen voor de gulden middenweg en werken met een telefoonzak. Zo ook het Collect College in Echt. Tot blijdschap van leerlingen die niet moeten denken aan een totaal verbod.

Lees Meer

Milou Rietjens uit Beegden kreeg landelijke bekendheid dankzij Boer zoekt Vrouw. Nu wil ze, als import-Zeeuwse, voor de BoerBurgerBeweging naar Brussel.

De afgelopen vijf weken heeft het KNMI zes keer code geel afgekondigd voor de provincie Limburg. Soms terecht, soms was er op veel plekken geen vuiltje aan de lucht. Daardoor regende het op onze social media-kanalen negatieve reacties en lijken mensen code geel steeds minder serieus te nemen.

Een hoogleraar, die een collega-hoogleraar onterecht beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag mag door de Universiteit Maastricht (UM) ontslagen worden. Dat heeft de rechtbank Limburg besloten.

Maar liefst 33 kandidaten hebben gesolliciteerd op een vacature om de nieuwe burgemeester van Voerendaal te worden.

Libelle lezeressen hebben Manon Machiels uit Maastricht verkozen tot Libelle ster 2024. Machiels is bekend van de actie 'Limburg Helpt, geef een jas, verwarm een hart' waarbij ongeveer 37.000 jassen werden ingezameld voor mensen in armoede.

De politie heeft vrijdag acht mensen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tijdens de derby Roda JC - MVV. De verdachten zijn in de leeftijd tussen 17 en 38 jaar. Op de dag van de wedstrijd zelf hield de politie al tien personen aan.

Drie agenten worden niet vervolgd voor het schieten op een gewapende man, die tijdens het Zomercarnaval op de Coolsingel in juli vorig jaar iemand beschoten had.

Een kleine 200 pro-Palestijnse actievoerders hebben donderdagavond op het Stationsplein in Maastricht een demonstratie gehouden. De demonstratie verliep zonder ongeregeldheden en eindigde, na een stoet door het centrum van de stad, op het Vrijthof.

Wegens de hevige regenval van afgelopen dagen roept de organisatie van Memorial Day op niet te parkeren op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Memorial Day vindt komende zondag plaats.

24 mei 2024
Een algeheel telefoonverbod op de middelbare school. Sommige scholen volgen dat advies van de overheid, andere scholen kiezen voor de gulden middenweg en werken met een telefoonzak. Zo ook het Collect College in Echt. Tot blijdschap van leerlingen di...
24 mei 2024
Milou Rietjens uit Beegden kreeg landelijke bekendheid dankzij Boer zoekt Vrouw. Nu wil ze, als import-Zeeuwse, voor de BoerBurgerBeweging naar Brussel.Originele link...
24 mei 2024
De afgelopen vijf weken heeft het KNMI zes keer code geel afgekondigd voor de provincie Limburg. Soms terecht, soms was er op veel plekken geen vuiltje aan de lucht. Daardoor regende het op onze social media-kanalen negatieve reacties en lijken mense...
24 mei 2024
Een hoogleraar, die een collega-hoogleraar onterecht beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag mag door de Universiteit Maastricht (UM) ontslagen worden. Dat heeft de rechtbank Limburg besloten.Originele link...
24 mei 2024
Maar liefst 33 kandidaten hebben gesolliciteerd op een vacature om de nieuwe burgemeester van Voerendaal te worden.Originele link...
24 mei 2024
Libelle lezeressen hebben Manon Machiels uit Maastricht verkozen tot Libelle ster 2024. Machiels is bekend van de actie 'Limburg Helpt, geef een jas, verwarm een hart' waarbij ongeveer 37.000 jassen werden ingezameld voor mensen in armoede.Originele ...
 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.