Lokale omroep voor de Roerstreek
Recent Nieuws

Uitbreiding woonwagenkamp Herkenbosch met vijf plekken lijkt mogelijk in 2025

Burgemeester en wethouders van Roerdalen denken dat het woonwagenkamp aan de Reestraat in Herkenbosch in de eerste helft van 2025 uitgebreid kan worden. Bewoners en gemeente praten hier al jaren over.

Lees Meer

Terwijl Nederland massaal feestviert op Bevrijdingsdag, komen drie agenten op zondagavond 5 mei in Sint Odiliënberg oog in oog te staan met veertig volledig doorgedraaide Roemenen. Twee van de betrokken dienders doen hun verhaal en kijken kritisch naar het justitiële apparaat en de landelijke politiek.

De naam Roompot verdwijnt uit Nederland. Negen Roompotparken in Limburg gaan Landal heten, net zoals de negen Landal Greenparks die al in deze provincie zitten.

Anne Vleeshouwers van Dierenasiel De Beestenboel vraagt elke week extra aandacht voor een dier. Deze week is teefje Pip aan de beurt, een Mechelse herder van bijna 4 jaar.

Dankbaarheid richting de Nederlandse families die graven adopteerden op de Amerikaanse begraafplaats was een van de redenen voor de oprichting van Mission Margraten Plus in de Verenigde Staten. Drie veteranen zijn weer in de regio in de aanloop naar Memorial Day zondag en spraken met jongeren.

De gemeente Maasgouw wil geen converterstation in het gebied tussen Brachterbeek en de A73. Op die plek is geen ruimte voor het vijf tot zeven hectare grote station. De gemeente is nu in gesprek met de gemeente Roerdalen over een locatie.

De zwemvijver van de voormalige camping Het Elfenmeer aan de Meinweg trok decennialang bezoekers uit de hele regio. Maar de vijver staat al jaren droog. Reden om er een andere bestemming aan te geven.

Mensen de natuur actief en bewust laten beleven. Op een laagdrempelige manier. Dat is één van de belangrijkste doelstellingen van IVN Natuureducatie. Het gebeurt onder meer middels excursies, lezingen, filmavonden en cursussen. In augustus starten de gezamenlijke Midden-Limburgse afdelingen met een nieuwe opleiding tot landschapsgids.

In delen van Midden-Limburg is sinds kort een groep oplichters actief, die vermond als agenten vooral ouderen door middel van een babbeltruc geld en sieraden afhandig probeert te maken. De criminelen zijn vooral in Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren actief.

Na jaren van overleg hebben de gemeente Roerdalen en Staatsbosbeheer eindelijk alle afspraken vastgelegd over het onderhoud van paden, geluksplekken en schuilhutten in Nationaal Park de Meinweg.

 

OMROEP ROERSTREEK (OR6)
Smeelenbergweg 2
6074 DR MELICK
Nederland

redactie@or6.nl

Copyright © 2023 Omroep Roerstreek.
Alle rechten voorbehouden.