Lokale omroep voor de Roerstreek

WHVTE | 118 | Zondag 10 december 2023

Komende zondag weer een nieuwe 'Wo höbbe veer 't euver' met ditmaal gastvrouw MARLEEN HANSEN. En dat betekent dat er ook enkele 'Oet de Kunst' items te zien zullen zijn. Maar we beginnen het programma met:


ALZHEIMER CAFÉ ROERDALEN

Het Alzheimer café Roerdalen (ACR) bestaat inmiddels een jaar. Binnenkort staat de avond in het teken van een voorstelling gebracht door Agnes en Lucretia. We praten hierover met initiatiefneemster MIRIAM VAN MIERLO - DÜCKERS en met AGNES STIJNEN.

HAROLD BORJANS - DEMENTIE SAMEN BELEVEN

We blijven nog even bij dit thema tijdens een gesprek met HAROLD BORJANS. Hij verteld zijn verhaal over het samen beleven van dementie.

TEKENEN AAN DE HEMEL EN OP DE AARDE

Oud politieman JACQUES SMEETS uit Elsloo komt vertellen over zijn nieuwe gedichtenbundel. Jacques heeft in het schrijven van bundels een mooie nieuwe hobby gevonden na zijn drukke baan. Natuurlijk gaan we ook een gedicht horen.

BRONSSCULPTUREN van TREES SIMONS

Kunstenaar TREES SIMONS uit Reuver maakt in haar atelier prachtige bronzen beeldjes van vrijwel uitsluitend dames. En heel bijzonder; die dames hebben altijd een tasje bij zich. Wij maakten een korte reportage bij haar in het atelier.

DUO TOEVAL BESTEIT NEET

Muziek is er ook tijdens dit programma. Het Duo TOEVAL BESTEIT NEET brengt drie nummers, te weten "Caroussel van het leven", "Sunshine baby" en "'t Reuzenraad". Natuurlijk maken we ook even kennis met het duo.

BEELDEND KUNSTENAAR - JOS BEURSKENS

Beelden van de in Beesel woonachtige Jos Beurskens staan van China tot Peru en Twente. Marleen praat met deze bijzondere kunstenaar die op meerdere vlakken met kunst bezig is.

Natuurlijk ontbreken ook EFFE DR OET (activiteitentips) en het METEO ROERSTREEK Weer niet in deze aflevering.

REAGEREN?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KIJKEN?

ZIGGO kanaal 41 (Vrijwel geheel Midden-Limburg)

KPN/XS4ALL kanaal 1507 (Roerstreek)

UITZENDTIJDEN

Zondag om 11 / 15 / 18 en 21 uur

Maandag t/m woensdag om 09 / 12 / 15 / 18 en 21 uur

Of kijk (live) via deze FB pagina of de website www.OR6.nl 

Experiment uit Venlo: bier met currysmaak
Veel vraagtekens rond toekomst vakantieparken Pete...