Lokale omroep voor de Roerstreek

Wo Höbbe Veer 't Euver | 106 | Zondag 10 september 2023

Zondag is het om 11:00 u weer tijd voor het programma 'Wo höbbe veer 't euver'. Ditmaal met hastheer CHRIS TRINES.Naast de vaste rubrieke EFFE DR OET en HET WEER zijn er drie hoofd onderwerpen ditmaal, te weten:

DRAAKSTEKEN BEESEL 2023

We kijken met enkele hoofdrolspeler (prinses Aja en Wil, met medewerker Twan , regiseurs Huub en Theo en de voorzitter van de stichting Hans terug op het afgelopen Draaksteken 2023. Zijn jullie al bekomen van deze editie? Blij met het resultaat en de reacties? Hoe beviel de nieuwe verhaallijn? Dit en meer zal aan bod komen.Met natuurlijk ook mooie beelden. Zo is er een prachtig fotoverslag van Patrick Aspers maar zijn er ook unieke beelden uit 1946 (Polygoon archief).Het is weer wachten tot 2030 op de volgende editie. Want dan zal de draak Beesel weer opschrikken

EUROPEAN St. GEORGE CULTURAL TOUR

In het verlengde van het vorige onderwerp praten we met Will Haenen en Thei Boosten over de documentaire die ze maken over het Draaksteken in Europa. Want niet alleen in Beesel (en Heel) is er een draaksteken. Vele plaatsen in Europa houden deze editie in ere. Alle op hun eigen wijze. Soms religieus, maar soms ook niet. We horen er meer over tijdens dit gesprek.Tevens mogen we unieke niet eerder vertoonde beelden laten zien die in de documentaire aan bod zullen komen.

ZANGERES KELLY VAN DE LUMP

Enkele weken geleden bracht zangeres Kelly van de Lump een mooi broos/breekbaar liedje uit. Voor het eerst volledig van eigen hand. Geschreven als ode en ter nagedachtenis aan twee dierbaren.We hebben KELLY uitgenodigd in het programma om hier iets meer over te vertellen en natuurlijk om nog twee andere liedjes te brengen. Dat wordt genieten!

MUZIEKSPEKTAKEL CUYPERS

Na twee maal te zijn uitgesteld is het nu eindelijk zover. Op 13 september as. is de premiére van MUZIEKSPEKTAKEL CUYPERS in de volledige vernieuwde theaterzaal van de ORANJERIE in Roermond.WIj praten met regisseur BART SEGERS enmet de geis van Pierre gespeeld door FERD GEERLINGS. Is er nog veel veranderd aan het script? Is de crew nog zoals in eerste instantie de bedoeling? Is iedereen er klaar voor om de 13e te schitteren? We gaan het horen komende zondag!

ROERDELTA CONCERT

Van de Stichting Roerdelta Concert hebben we beelden gekregen van het eerste concert dat op 25 augustus jl. werd georganiseerd. Een concert waar velen nu nog over napraten. Wij laten u ng even kort nagenieten.

UITZENDKANALEN & TIJDEN

Het programma is te bekijken in Midden-Limburg via ZIGGO kanaal 41 en in de Roerstreek ook via KPN/XS4ALL kanaal 1507. Maar ook via onze website www.or6.nl en onze FB pagina.Uitzendingen en herhalingen zijn er op zondag om 11 - 15 - 18 en 21 uur en op ma-di-wo om 09 - 12 - 15 - 18 en 21 uur. Terugkijken kan sowieso altijd via 'uitzending gemist' op onze website.

REAGEREN?

Reageren? Info voor EFFE D'R OET? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

VVD wil NAVO-top naar Maastricht halen
Vaker burn-out bij jongeren: 'Het was vroeger eenv...