Lokale omroep voor de Roerstreek
Another demo
Tomatenbouillon met kerrieroom
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Bouillon: 3 dltomatensap 1 dlkippenbouillon 0,5 dlMadeira peper en zout Kerrieroom: 0,5 dlslagroom 0,5 tlkerriepoeder Bereidingswijze: Bouillon: Meng de tomatensap met de kippenbouillon en de Madeira. Verwarm de vloeistof en laat even trekken.Breng op smaak met peper en zout. Kerrieroom: Klop de slagroom met de kerriepoeder stijf. Bew...

Lees Meer
Tomaatje gevuld met gerookte makreel en sausje van doperwten
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten:  Bereidingswijze: Makreelmouse: 100 grgerookte makreel filet OF makreel flakes 1 stsjalot 3 st augurkje zoetzuur (snack augurkjes, cornichons !) 2 elbieslook 2 elmayonaise peper en zout worcestersaus Tomaat: 5 sttomaten Ø5cm (stevig) peper en zout Doperwtensausje: 3 dlvisbouillon 100 grdoperwten (diepvries) 10 blmunt peper en zou...

Lees Meer
Frisse salade met kip
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Salade met kip: 200 grkipfilet peper en zout boter 200 grchampignons 60 grbourcin 1 dlroom Afwerking: gemengde sla peterselie Bereidingswijze: Salade met kip: Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip aan in wat boter. Snijd de champignons in blokjes of schijfjes en bak deze ook aan in wat boter. Giet de...

Lees Meer
Risotto van bietensap en rozen
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Risotto: 1,5 ltrgevogelte bouillon 1 stsjalot 125 grrisotto olie 0,75 dlwitte wijn 1 dlbietensap 35 grboter 2 elrozen-aroma peper en zout Scampi: 5 stscampi Shiitake: 100 grshiitake Afwerking: olijfolie peper en zout peterselie Bereiding: Risotto: Kook de bouillon en houd deze warm. Maak de sjalotten schoon en hak fijn. Fruit de sjalo...

Lees Meer
Pani puri met paddenstoelen crème
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Pani puri: 5 stpani puri Paddenstoelen crème: 200 grpaddenstoel mix 1 stsjalot 2 stknoflook, teen olijfolie, vierge 0,75 dlroom 2 grbladgelatine, wit 0,5 eltruffel tapenade peper en zout Garnering: 25 grspekblokjes, mager, gerookt olijfolie, vierge ½ stpeterselie, bos krul Bereidingswijze: Pani puri: Frituur de pani puri schijfjes 20 ...

Lees Meer
Glaasje met lemoncurd en fruit
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Lemoncurd: 0,5 stcitroen 50 grsuiker 35 grroomboter 0,5 stei Crème: 65 grslagroom 15 grpoedersuiker 65 grmascarpone 50 grlemoncurd Fruit: 35 grblauwe bessen Amandelen: 15 gramandelen Bereidingswijze: Lemoncurd: Was de citroen en rasp de gele schil er af. Doe rasp met suiker en boter in een kom en laat de boter al roerend au bain-marie...

Lees Meer
Klassieke tomatenroomsoep
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Roux: 30 grprei 30 grknolselderij 20 grwortel 1 stsjalot 35 grgerookt spek 70 gr boter 110 grtomatenpuree 80 grbloem Tomaten: 2 sttomaat, stevig Soep: 1,25 ltr kippenbouillon 1 st blad laurier 5 grtakjes tijm 1,5 dlroom peper en zout bouillonpoeder kip worcestersaus Afwerking: 2 elpeterselie soepballetjes Bereidingswijze: Roux: Maak d...

Lees Meer
Kabeljauwfilet in gerookte zalm met Noilly-prat saus
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Vispakketje: 1 stprei 1 stwortel boter 1 dlsinaasappelsap 1 stprei 5 stkabeljauwfilet (40 gr p.p.) peper en zout 150 grgerookte zalm Saus: 3 stsjalot 2 dlNoilly-prat kervel 2 dlvisbouillon 2 dlrunderbouillon 2,5 dlslagroom peper en zout blanke roux Afwerking: boter 75 grtagliatelle peterselie Bereidingswijze: Vispakketje: Maak de prei...

Lees Meer
Chocolademousse
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

Ingrediënten: Mousse: 150 grpure chocolade 175 greiwit 35 grsuiker 1,75 dlslagroom Bereidingswijze: Mousse: Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit stijf en doe in delen de suiker erbij. Klop de slagroom lobbig tot stijf. Meng de gesmolten chocolade rustig met een garde door het geklopte eiwit. Meng daarna de slagroomrustig met een garde d...

Lees Meer
RECEPT | Hemelse Modder
Peter Aben
Recepten Koakpuntj

 Deze chocolade mousse wordt zo lang als ik me kan herinneren in onze familie bereid als kersttoetje. Je kunt dit recept goed 2 dagen voor consumptie gebruik maken. Vroeger ging alles au-bain-marie. Met onze huidige Technologie is de bereiding makkelijker. ----------------------------------------------------------------------------------------...

Lees Meer